Предно стъкло спукано – може ли да се възстанови и залепи?

  • 12

Предно стъкло спукано – може ли да се възстанови и залепи?

Възможно ли е да се възстанови и залепи спукано предно стъкло? Отговорът е „Да“, но само ако се действа бързо и се предприемат нужните мерки на време!

В тази публикация ще научите повече за проблема и съответно как Автосервиз „Спукано стъкло“ – София може да ви помогне!

Спукано предно стъкло – това е сериозен проблем, който обаче е поправим. Но как?

Тук ще ви обясня кои видове спукано предно стъкло стават  най -качествено след възстановяване. На първо място трябва да се знае, че колкото по-прясно е мястото на разпукването и съответно е чисто (тоест,без замърсявания от вода прах и други), толкова видимостта ще бъде възстановена и няма да личи, че е бил правен ремонт.

Всяко спукано предно стъкло, чукнато от камък е идентично за себе си и затова след като изтегля въздуха и вкарам материал на нараненото място, тогава може да се каже колко ще е забележима направената корекция. Имам случай на пресни удари, на които е напълно възможно да се възстанови видимостта до 98%!

Също така не трябва да са правени опити за ремонт на дадено спукано предно стъкло, след който се запушват цепнатините и аз и да искам, след това не мога да направя нищо, защото е прекъсната връзката между отделните пукнатини.

Такъв случай имах днес и доста се поизмъчих, а то се оказа, че е пипано преди това уж незнайно от кого. Винаги след ремонт, когато влезе материал навсякъде се възстановява здравината на 100%.

Видимостта пък се възстановява от 90 до 95%. Този, който ви каже, че на 100% ще възстанови видимостта, значи ще ви излъже. Мястото трудно се забелязва след корекцията, само под определен ъгъл и след взиране при 95% възстановяване.

Затова сега ще припомня нещо, което винаги казвам на клиентите на автосервиза. Всяка малка пукнатина по предното автостъкло може да бъде възстановена, но наистина трябва да се действа бързо. Не губете ценно време, което може да ви излезе много по-скъпо в дългосрочна перспектива. Новото автостъкло е по-скъпо от ремонта, свързан с лепене на пукнатините. Спестете излишни средства и спасете външния вид на вашия автомобил.

СВЪРЖЕТЕ СЕ С МЕН, ЗА ДА ПОПРАВИМ ВАШЕТО АВТОСТЪКЛО

12 коментара

Автостъкла

Автостъкла

февруари 13, 2019at 8:36 pm

Ремонта е възможен,но лично аз избягвам да правя такива спуквания,защото шанса да се доразпукат след ремонта е 50 на 50. Причините за това са много,захабяване на самата пукнатина и недоброто запълване и залепване. Напрежения под стъклото, които не се отстраняват при самото пълнене със смола и още много причини. Пълнил съм много такива цепки,но някои издържат и не се доразпукват, други си имат проблеми след ремонта. Правя пълнене на такава цепка, ако клиента много настоява и знае ,че ако не издържи ще му се наложи и смяна на стъклото.

Avatar

Филип Христов

февруари 13, 2019at 3:29 pm

Здравейте.
Пукнатина на предното стъкло от порядъка на 10-15см ако не е поправими,поне възможно ли е да бъде спряна да се разраства.

Красимир Пенчев

Красимир Пенчев

декември 18, 2015at 1:04 pm

Ако ви интересува нещо просто питайте ще ви отговоря

Красимир Пенчев

Красимир Пенчев

октомври 2, 2014at 8:45 pm

Когато имате въпроси може да ги зададете тук и ще ви отговоря .Ако не го направя веднага е възможно да работя и да не мога да го направя ,за което моля предварително да ме извините.

Avatar

Ceryblemore

март 16, 2011at 10:19 am

Благодаря за интересната информация

Красимир Пенчев

Красимир Пенчев

януари 24, 2011at 1:30 pm

Започна бума на стъклата който са имали лека люспа ,звездичка или други наранявания за който не са взети мерки да се възстановят , и от студа както и лятото от жегата решават да изненадват и пускът лъч който трудно вече се възстановява.Затова всеки сам решава ако има такъв проблем дали да вземе мерки навреме.

Красимир Пенчев

Красимир Пенчев

ноември 20, 2010at 10:31 pm

Радвам се, че питате, но със сигурност няма как да се възстанови освен със ново.В галерията има горе долу снимки на удари от камъче, който подлежат на ремонт.А и явно трябва да снимам постоянно и да качвам нови, за да се придобие по точна представа за какво става въпрос.

Avatar

Янко Начков

ноември 20, 2010at 9:28 pm

Здравейте! Искам да попитам, дали може да се възстанови моето стъкло – миналият петък, се наложе внезапно да спра, а през това време жена ми се опитвала да прескочи от задната седалка на предната. В резултат на това, установихме че женската глава е много здрава, а Аудито има две сериозни звездовидни пукнатини на предното стъкло. Доколкото можа да разбера не преминават през цялата дебелина на стъклото. Всъщност утре ва светло може и да го снимам…

Красимир Пенчев

Красимир Пенчев

ноември 6, 2010at 1:02 pm

Радвам се когато съм ви бил от полза,и сте останали доволни

Avatar

Десислав Цветанов

ноември 5, 2010at 3:12 pm

Здравейте и от мен, и аз искам да благодаря на Красимир Пенчев за това,че ми възстанови пукнатината от камъче върху предното стъкло от 31.10.2010.Обадих се вечерта в неделя и човека каза да дойда на следващия ден,и за около 40мин. човека ми направи пукнатината на малка точка.
За сега всичко е ок,а и той каза,че е минимална верочтността да се разпространи пукнатината.

Avatar

Иво Лилов

май 17, 2010at 10:45 pm

Искам да благодаря за бързата реакция на Красимир Пенчев. В неделя привечер се прибирах и за мое нещастие камъче спука предното стъкло на колата ми. Потърсих информация в нета и попаднах на този сайт. Позвъних, независимо че е неделя вечер, и се разбрахме с Красимир да се чуем в понеделник сутринта, за да уточним адреса за ремонта. В понеделник уточнихме детайлите и както се бяхме разбрали, Красимир дойде на място за отсраняване на моя проблем. Изклюително точен и коректен в действията си, той възстанови спуканото стъкло. В момента е трудно забележимо мястото на повредата, и то само ако внимателно се вгледаш и акоа знаеш къде да я търсиш. Така че, като равносметка, в рамките на 24 часа беше възстановено повреденото стъкло, като се отчита факта, че неделята е ден за почивка. За което – БЛАГОДАРЯ.

Avatar

tool

февруари 12, 2010at 4:27 am

много интересно, благодаря

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.