Предно стъкло спукано – може ли да се възстанови и залепи?

Възможно ли е да се възстанови и залепи спукано предно стъкло? Отговорът е „Да“, но само ако се действа бързо и се предприемат нужните мерки на време!

В тази публикация ще научите повече за проблема и съответно как Автосервиз „Спукано стъкло“ – София може да ви помогне!

Спукано предно стъкло – това е сериозен проблем, който обаче е поправим. Но как?

Тук ще ви обясня кои видове спукано предно стъкло стават  най -качествено след възстановяване. На първо място трябва да се знае, че колкото по-прясно е мястото на разпукването и съответно е чисто (тоест,без замърсявания от вода прах и други), толкова видимостта ще бъде възстановена и няма да личи, че е бил правен ремонт.

Всяко спукано предно стъкло, чукнато от камък е идентично за себе си и затова след като изтегля въздуха и вкарам материал на нараненото място, тогава може да се каже колко ще е забележима направената корекция. Имам случай на пресни удари, на които е напълно възможно да се възстанови видимостта до 98%!

Също така не трябва да са правени опити за ремонт на дадено спукано предно стъкло, след който се запушват цепнатините и аз и да искам, след това не мога да направя нищо, защото е прекъсната връзката между отделните пукнатини.

Такъв случай имах днес и доста се поизмъчих, а то се оказа, че е пипано преди това уж незнайно от кого. Винаги след ремонт, когато влезе материал навсякъде се възстановява здравината на 100%.

Видимостта пък се възстановява от 90 до 95%. Този, който ви каже, че на 100% ще възстанови видимостта, значи ще ви излъже. Мястото трудно се забелязва след корекцията, само под определен ъгъл и след взиране при 95% възстановяване.

Затова сега ще припомня нещо, което винаги казвам на клиентите на автосервиза. Всяка малка пукнатина по предното автостъкло може да бъде възстановена, но наистина трябва да се действа бързо. Не губете ценно време, което може да ви излезе много по-скъпо в дългосрочна перспектива. Новото автостъкло е по-скъпо от ремонта, свързан с лепене на пукнатините. Спестете излишни средства и спасете външния вид на вашия автомобил.

СВЪРЖЕТЕ СЕ С МЕН, ЗА ДА ПОПРАВИМ ВАШЕТО АВТОСТЪКЛО

21 replies
 1. Иво Лилов says:

  Искам да благодаря за бързата реакция на Красимир Пенчев. В неделя привечер се прибирах и за мое нещастие камъче спука предното стъкло на колата ми. Потърсих информация в нета и попаднах на този сайт. Позвъних, независимо че е неделя вечер, и се разбрахме с Красимир да се чуем в понеделник сутринта, за да уточним адреса за ремонта. В понеделник уточнихме детайлите и както се бяхме разбрали, Красимир дойде на място за отсраняване на моя проблем. Изклюително точен и коректен в действията си, той възстанови спуканото стъкло. В момента е трудно забележимо мястото на повредата, и то само ако внимателно се вгледаш и акоа знаеш къде да я търсиш. Така че, като равносметка, в рамките на 24 часа беше възстановено повреденото стъкло, като се отчита факта, че неделята е ден за почивка. За което – БЛАГОДАРЯ.

  Отговор
 2. Десислав Цветанов says:

  Здравейте и от мен, и аз искам да благодаря на Красимир Пенчев за това,че ми възстанови пукнатината от камъче върху предното стъкло от 31.10.2010.Обадих се вечерта в неделя и човека каза да дойда на следващия ден,и за около 40мин. човека ми направи пукнатината на малка точка.
  За сега всичко е ок,а и той каза,че е минимална верочтността да се разпространи пукнатината.

  Отговор
 3. Янко Начков says:

  Здравейте! Искам да попитам, дали може да се възстанови моето стъкло – миналият петък, се наложе внезапно да спра, а през това време жена ми се опитвала да прескочи от задната седалка на предната. В резултат на това, установихме че женската глава е много здрава, а Аудито има две сериозни звездовидни пукнатини на предното стъкло. Доколкото можа да разбера не преминават през цялата дебелина на стъклото. Всъщност утре ва светло може и да го снимам…

  Отговор
 4. Красимир Пенчев says:

  Радвам се, че питате, но със сигурност няма как да се възстанови освен със ново.В галерията има горе долу снимки на удари от камъче, който подлежат на ремонт.А и явно трябва да снимам постоянно и да качвам нови, за да се придобие по точна представа за какво става въпрос.

  Отговор
 5. Красимир Пенчев says:

  Започна бума на стъклата който са имали лека люспа ,звездичка или други наранявания за който не са взети мерки да се възстановят , и от студа както и лятото от жегата решават да изненадват и пускът лъч който трудно вече се възстановява.Затова всеки сам решава ако има такъв проблем дали да вземе мерки навреме.

  Отговор
 6. Красимир Пенчев says:

  Когато имате въпроси може да ги зададете тук и ще ви отговоря .Ако не го направя веднага е възможно да работя и да не мога да го направя ,за което моля предварително да ме извините.

  Отговор
 7. Филип Христов says:

  Здравейте.
  Пукнатина на предното стъкло от порядъка на 10-15см ако не е поправими,поне възможно ли е да бъде спряна да се разраства.

  Отговор
  • Автостъкла says:

   Ремонта е възможен,но лично аз избягвам да правя такива спуквания,защото шанса да се доразпукат след ремонта е 50 на 50. Причините за това са много,захабяване на самата пукнатина и недоброто запълване и залепване. Напрежения под стъклото, които не се отстраняват при самото пълнене със смола и още много причини. Пълнил съм много такива цепки,но някои издържат и не се доразпукват, други си имат проблеми след ремонта. Правя пълнене на такава цепка, ако клиента много настоява и знае ,че ако не издържи ще му се наложи и смяна на стъклото.

   Отговор
 8. Димитър Иванов says:

  А стара люспа от камъче, над 3 години може ли да се оправи? Засега не е дала дефект, интересувам се визуално дали ще личи или ако е замърсена дали може да се изчисти, за да не личи ако се ремонтира?

  Отговор
  • admin says:

   Здравейте,над 80% от ремонтите които правя са на стари спуквания.Не може да се почиства мястото и да се пълни но в повечето случай трудно се забелязва мястото но винаги остава белег. Няма шанс дори и веднага да се направи ремонт де не личи изобщо.Все пак е стъкло и му е натрошена структората която се попъва с полимер който заздравява мястото.Ремонта е измислен да се заздрави спукването да не се допуква и трудно да се забелязва спукания участък.Всякакви други желания няма как да се постигнат.

   Отговор
 9. Христо бърдаров says:

  Здравейте! От доста години имам две пукнатини до огледалото, залепено за челното стъкло за обратно гледане. Едната е надолу, другата нагоре. Дълги са около 15 мм. От вибрациите на огледалото пукнатините се удължават. Разбирам, че е трябвало по-рано да предприема нещо, но…Самото огледало се захваща за планка, залепена за огледалото и се притяга с винтче. Зная, че е вътрешния слой, но се опасявам, че пукнатините ще вървят. Моля за Вашия съвет!

  Отговор
  • admin says:

   Здравейте, най вероятно планката за огледалото е лепена с лепило което не е за тази работа и се е спукало стъкото от вътрешната страна. За жалост във вашия случай няма да може да се направи корекция. Автостъклата не подлежат на възстановяване на пукнатините когато са от вътрешната страна . Ще се наложи да подмените стъклото с ново.Благодаря

   Отговор
   • Христо бърдаров says:

    Благодаря Ви за информацията. Искам просто да спра пукнатините. Имам свредло 1мм. и смола, поръчани от Алиекспрес и мислех, че ако пробия отвори на 3-4 мм. до пукнатините, само във вътрешния слой, до полимерния, което разбирам е рисковано и ги запълня със смолата, може да има ефект. Четох и зная, че става със UV лампа, но може и на слънчева светлина при необходимата температура. Въпроса ми е защо не се правят корекции от вътрешната страна.

    Отговор
    • admin says:

     Не се прави ремонт от вътрешната страна защото всичко е наобратно.Обикновенно камъчетата удрят от вън и затова се ремонтира отвън.

     Отговор
     • Христо Бърдаров says:

      Всички оригинални челни стъкла са триплекс. Какво значение има дали е отвътре или отвън. Възможно ли е само с един малък отвор, без лепило, близо до цепнатината да я спра?

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *