ПОЛИРАНЕ НА ФАРОВЕ

автосервиз Спукано стъкло

Как посещението в Автосервиз „Спукано стъкло“ – София може да вдъхне нов живот на вашите автомобилни фарове?

Чрез качествената ни услуга полиране на фарове. Можем да възстановим вашите фарове, ако са от пластмаса и са пожълтели или помътнели. Полирането на фарове е възможно, благодарение на технологията на 3M Headlight Lens RestoraSystemtion.

Лично аз комбинирам най-доброто от тази технология за полиране на автомобилни фарове, като използвам и други методи, които са доказали своето качество в САЩ и Европа.

Какъв е начинът на работа с цел качествено полиране на фарове?

Работният процес се извършва на няколко етапа. Първо се сваля изгорелия слой. После поетапно се почва връщането на кристалния вид на фара. Крайният му вид е в зависимот от това колко дълбоко е засегнат поликарбоната. Понякога е възможно да има доста дълбоки цепки и наранявания, които не изчезват след полирането на автомобилните фарове.

На финала аз нанасям финален защитен слой, който (по данни на производителя) трябва да предпазва фара 2 години от UV лъчите. Именно те са основният враг и причинител на помътняването. Много често виждам фарове които са полирани и им е нанесен лак за пластмаса. Това е много погрешно! Той се нацепва и става по-зле след определено време.

Какви са материалите, с които Автосервиз „Спукано стъкло“ – София възстановява и полира автомобилни фарове?

Аз внасям от САЩ специален двукомпонентен химикал, който се ползва в оптиката за очила и други цели. Този химикал е наличен в два вида, като единият от тях е на водна основа. След като се нанесе се изпича и втвърдява. Освен, че защитава фара, този химикал му придава и още бистрота, което е важно за по-надеждното шофиране в тъмната част от денонощието.

Ако ми поверите ремонта на вашите автомобилни фарове, аз ще мога да ги направя като нови. Те ще бъдат като кристални, при условие че рефлекторите не са потъмнели. Крайният резулта е поразяващ!

Колко време отнема полирането и възстановяването на автомобилните фарове?

Ако автомобилните фарове са два и са нормални по форма, самото им полиране отнема поне 3 часа. Затова държа да бъде направен предварителен оглед на автомобила (може и чрез изпратени  от вас снимки) и след това да запишем ден и час за полиране на фаровете му.

За целта предпочитам автомобилът да бъде докаран сутрин и да е на разположение в сервиз до около обяд. След това той може да бъде взет от собственика. Не обичам да бързам когато работя, за да стават нещата с максимално добро качество.

Възползвайте се от предлаганите от мен услуги  и ми се обадете за полиране на фарове.

С уважение,

Красимир Пенчев