Archives

  • -
Пукнатина върху автомобилно стъкло тип "нокът". Свържете се с екипа на Spukanosaklo.com, за да отстраним повредата.

„Нокът“

На вашето внимание предоставям пример за едно специфично разпукване. За него е характерно, че е тънко като върха на нокът.

Какво следва да знаете за този вид пукнатина върху автостъклата и съответно за какво да внимавате:

Когато „нокътът“ се появи на дадено автостъкло, то е изглежда сравнително безобидно. Голяма част от собствениците на автомобили (и техните пасажери) дори може и да не го забележат, а ако това се случи, то често е подценявано като проблем. Причината за това се крие във факта, че тази пукнатина върху автостъклото е много малка.

Ето защо в моята практика съм се сблъсквал с редица случаи, в които клиентите  често остават учудени, когато тръгне дълъг лъч от нея. Думите: „То беше малко, но сега тръгна дълъг лъч“ са ми до болка познати. Винаги, когато ги чуя по телефона, ме хваща яд, защото знам, че пукнатината тип „нокът“ е било възможно да бъде поправена навреме.

Поради тази причина, моите препоръки са да осъществите ремонта на вашето автостъкло навреме, преди пукнатината да се увеличи и положението да се усложни.

Забелязали сте подобно разпукване?

Запазете час за ремонт още сега

  • -
Типичен пример за спукано автомобилно стъкло с разпукване тип "Люспа".

„Люспа“

Пукнатината, която виждате на снимката е тип „Люспа“.

Какво е характерно за този вид разпуквания?

Пукнатините тип „Люспа“ се характеризират с образуваното малко балонче върху стъклото на вашия автомобил. Освен това следва да забележите и наличието на малък лъч встрани от главното разпукване. „Люспите“ се захабяват по-бавно, точно поради наличието на по-малко лъчи. Въпреки това наличието им върху едно автостъкло не е желателно да продължи дълго време. Ето защо следва да предприемете стъпки за тяхното премахване.

Подобно на останалите видове разпуквания, които са представени на сайта, аз мога да съдействам и за поправката на всяка образувана „люспа“.

Как да намалите щетите над автомобилното стъкло, ако не можете да реагирате веднага?

Подобно над пукнатината тип „Лупа“ тук също можете да залепите тиксо. По този начин ще можете да запазите вашето стъкло докато дойде време за неговия ремонт.

Моята гореща препоръка е да се свържете с мен възможно най-скоро, за да си гарантирате по-дълъг живот за вашето стъкло. Не отлагайте!

Запазете час за ремонт още сега

  • -
Пукнатина върху автостъкло тип "Лупа". Един от проблемите, които могат да бъдат поправени от екипа на Spukanostaklo.com

„Лупа“

На снимката виждате пример за разпукване на автостъкло във вид на лупа.

Какво е характерно за пукнатините от този тип:

Този вид пукнатини могат да се делят на много видове. Възможно е да откриете разновидности, които вътрешно са комбинирани със звезда. За тях е характерно, наличието на изразени лъчи.

Как да предпазите стъклото на вашия автомобил от по-нататъшни проблеми в този случай?

Пукнатините във вид на лупа също могат да подлежат на захабяване от влагата. Ето защо е важно да предпазите вашето автостъкло от по-нататъшни повреди преди основният ремонт на разпукването. За целта можете да залепите тиксо върху пукнатината. Моята препоръка е да не забавяте отстраняването ѝ. Ето защо след като приложите временното решение, не се колебайте да се свържете с мен, за да премахнем пукнатината и да вдъхнем нов живот на вашето стъкло.

Запазете час за ремонт още сега

  • -
Типичен пример за разпукване върху автостъкло тип "Звезда"

„Звезда“

Представям ви една характерна пукнатина, която може да се появи върху вашето автостъкло. Тя се нарича „Звезда“ заради наличието на множество лъчи.

Какво следва да знаете за нея?

Тази пукнатина се появява при удар с камъче върху стъклото на автомобила или камиона. „Звездите“ са характерни с различни форми и видове, но всички те имат нещо общо помежду си. Това е структурата на самото разпукване, която се характеризира с ясно изразен център на удара и образуването на различен по брой и вид лъчи встрани от него.

Този вид пукнатини са много коварни! Във всеки един момент е възможно те да се удължат и по този начин стъклото да стане неспасяемо. Също така съм длъжен да ви предупредя, че една „Звезда“ може да се замърси и захаби вътре в нейните лъчи. Причината за това е влагата. Излагането на такова стъкло на дъжд, сняг и друг вид причинители на влага може да бъде пагубно с течение на времето.

Възможно ли да се осъществи поправката на такава пукнатина?

Да! Ето защо аз препоръчвам да се свържете с мен възможно най-скоро, за да мога да предприема адекватни мерки с цел запазване на вашето автомобилно стъкло и удължаване на употребата му.

Как да постъпите, ако не можете да реагирате веднага?

Отново можете да залепите найлоново тиксо над пукнатината. По този начин ще попречите на влагата да проникне в лъчите на „звездата“ и така ще имате по-голям шанс за качествен ремонт след време. Въпреки това не забравяйте, че колкото по-дълго отлагате поправката, толкова повече се увеличава риска от много по-сериозни щети над вашето автомобилно стъкло.

Не се колебайте – аз съм на ваше разположение!

Запазете час за ремонт още сега