Удар с камъче по стъкло на автомобил

Представям ви една характерна пукнатина, която може да се появи върху вашето автостъкло. Тя се нарича „Звезда“ заради наличието на множество лъчи.

Какво следва да знаете за нея?

Тази пукнатина се появява при удар с камъче върху стъклото на автомобила или камиона. „Звездите“ са характерни с различни форми и видове, но всички те имат нещо общо помежду си. Това е структурата на самото разпукване, която се характеризира с ясно изразен център на удара и образуването на различен по брой и вид лъчи встрани от него.

Този вид пукнатини са много коварни! Във всеки един момент е възможно те да се удължат и по този начин стъклото да стане неспасяемо. Също така съм длъжен да ви предупредя, че една „Звезда“ може да се замърси и захаби вътре в нейните лъчи. Причината за това е влагата. Излагането на такова стъкло на дъжд, сняг и друг вид причинители на влага може да бъде пагубно с течение на времето.

Възможно ли да се осъществи поправката на такава пукнатина?

Да! Ето защо аз препоръчвам да се свържете с мен възможно най-скоро, за да мога да предприема адекватни мерки с цел запазване на вашето автомобилно стъкло и удължаване на употребата му.

Как да постъпите, ако не можете да реагирате веднага?

Отново можете да залепите найлоново тиксо над пукнатината. По този начин ще попречите на влагата да проникне в лъчите на „звездата“ и така ще имате по-голям шанс за качествен ремонт след време. Въпреки това не забравяйте, че колкото по-дълго отлагате поправката, толкова повече се увеличава риска от много по-сериозни щети над вашето автомобилно стъкло.

Не се колебайте – аз съм на ваше разположение!