Ремонт и лепене на пукнати автостъкла с люспа

Скъпи клиенти,

В тази публикация ще ви запозная с едно характерно разпукване на автостъкла. Аз го наричам люспа и сега ще научите какви вреди може да нанесе то на вашия автомобил и как аз мога да ви помогна с лепенето, ремонта и възстановяването на вашето предно стъкло.

Какво представлява пукнатината тип люспа?

Така наричам разпукването на автостъкла, което има леко балонче с по един лек лъч настрани от него. То се захабява по-бавно, защото има и по-малко лъчи, но и то като всички разпуквания е редно да се поправи бързо. Ето защо аз винаги съветвам клиентите да не се бавят излишно. Защото всяка забава на поправката на пукнатото стъкло със сигурност ще причини много повече вреди в бъдеще, които съответно ще изискват повече средства. Така че освен, ако не желаете да закупувате чисто ново стъкло (което със сигурност ще е много скъпо), то по-добре е да предприемете мерки и да възстановите спуканата част възможно най-скоро.

Как Автосервиз „Спукано стъкло“ – София може да възстанови и залепи вашето напукано автостъкло?

Ремонтът на люспа на автостъкла протича както и при другите малки пукнатини. В центъра на пукнатината се прави лек отвор и през него под налягане, с така наречения инжектор се попълват пукнатините със специален фотополимер. Този инжектор прави самото налягане и е зареден предварително с фотополимера. Колегите от САЩ правят един път вакум и един път налягане, при което всичко е запълнено. Аз не мога да се похваля с много ремонти от този вид или поне рядко ми се случва да правя такива. Въпреки това разполагам с всичко необходимо (техника, материали и знания), за да възстановя такова разпукване.

Кога се образува спукването тип люспа?

Както и останалите видове пукнатини, така и люспата се образува главно при движение на автомобила или камиона. Масово хората шофират, удря ги камъчето и решават, че всичко ще е наред още няколко дни. Но както знаем временните неща са най-постоянни. Така минават месеци или дори години и тогава собствениците на автомобили и камиони се сещат, че е време да предприемат нещо по разрешаване на проблема. Това не е правилно, защото намалява шансовете за качествено лепене на спуканото челно стъкло. Затова отново ще си позволя да напомня, че колкото по-бързо се предприемат мерки, толкова по-качествен, дълготраен и надежден ще е крайният резултат.

Как протича ремонтът (лепенето) на спукани автостъкла с люспа?

Ремонтът протича в рамките на около 30 минути. Качеството му много зависи и от това дали люспата по   автостъклата е запазена чиста. Когато възстановяването се извърши бързо, преди пукнатината да се е замърсила, не е никакъв проблем за фотополимера да достигне и до най далечните пукнатини. След като ясно се вижда, че при възстановяването на люспа на автостъкла, не се променя повече видимата част , тогава се спира със запълването на пукнатините. Започва процесът на втвърдяване на фотополимера. Той трае около 2-3 минути, след което той е постигнал максималната си твърдост и здравина, което пречи за бъдещо продължаване на пукнатините. Зрителния ефект на това колко ще се вижда след залепването, много зависи от това каква форма е разпукването, колко лъчи има какво е замърсяването. След като завърши облъчването със UV светлина (която е строго специфична за този фотополимер), се пристъпва към финални процедури. Излишният фотополимер се отстранява и мястото където е работено се полира със специална паста.

Какво можете да направите с цел избягване на захабяването на пукнатината люспа преди извършване на ремонта и?

При нея също може да помогне тиксо залепено върху разпуканата люспа на автостъклата. Обадете се бързо, за мога да помогна качествено.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *