Звезда на автостъкла – залепване и възстановяване

Уважаеми клиенти,

В тази статия ще представя една от сравнително коварните пукнатини, които могат да бъдат образувани на всички челни автостъкла. Това е така наречената звезда.

Какво представлява разпукването звезда?

Така наричам формата на образуваната пукнатина върху предните автостъкла, която прилича на звезда. И наистина погледната отгоре, тя не може да бъде наречена по друг по-подходящ начин.

Как се образува звезда на автостъкла?

Най-честият случай отново е класическият, а именно, когато ви е ударило камъче в движение. Това означава, че пред вас се е движило друго превозно средство (в повечето случаи тежкотоварно) и то по някакъв начин е изхвърлило назад камъче от пътната настилка. Сами разбирате, че вие също се движите с висока скорост и точно поради тази причина камъчето образува пукнатина, в момента, в който то се срещне с предното стъкло.

Какво е характерно за пукнатината звезда на автостъкла?

Формата ѝ! Точно затова аз я и наричан по този начин. Характерно за разпукванията от този вид е, че при тях има изразен център на удара и встрани от него се появяват различен на брой лъчи. Пукнатините звезди не са един-единствен вид. Разнообразието при тях е огромно. Но единствено формата им е тази, която ги издава. И при всички видове има огромен риск за пълно и тотално напукване на вашето предно автомобилно стъкло. Трябва да знаете, че звездите са адски коварни, защото във всеки един момент могат да станат дълги. Тогава стъклото може и да не бъде спасено успешно. И затова трябва да се действа своевременно! Другото, което е характерно за спукването под формата на звезда е, че то много бързо се захабява вътре в лъчите от влагата, дъждовете, снегове и т.н. Когато поставите найлоново тиксо, върху спуканото се счита, че през него не може да влезе влага и да го захаби. Това ще ви позволи да запазите автостъклото до момента на неговия ремонт. Извършете залепването на спуканата част навреме, за да може поправката да стане по-качествена и така да се възстанови вашето стъкло и съответно да се удължи неговият живот.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *