Лепене и възстановяване на пукнатина „лупа“ върху автостъкла

Автосервиз „Спукано стъкло“ – София може да ви помогне за ремонта, лепенето и пълното възстановяване на автомобилни стъкла, които са били напукани под формата на лупа.

В тази публикация ще ви представя в малко по-големи детайли тази пукнатина и за какво трябва да внимавате при образуването ѝ.

Лупата е спукване на автостъкла, което има форма на балонче. Характерно за нея е, че може да бъде в различни разновидности. Някои лупи върху автостъкла са вътрешно комбинирани със звезда като имат изразени лъчи. Това спукване се захабява сравнително  по-трудно спрямо други характерни пукнатини по челните стъкла. Примерно спрямо звездата. Но когато се появи на дадено автостъкло и не бъде поправено своевременно, то с течение на  времето, тази пукнатина също поема доста мръсотия вътре в нея.

Ремонтът и лепенето на спуканите автостъкла с лупа е идентичен с другите видове спуквания.

В спуканото място се вкарва под налягане специалния фотополимер, с който аз работя в сервиза. Когато е направено бързо, то при вкарването на полимера се вижда и с просто око как спукания участък на автостъклото започва да изчезва моментално. Лупата е видът спукване, който е сред любимите ми за ремонт, защото тези пукнатини са най-трудно захабими  и се задържат по дълго време чисти.

Не се лъжете, че запълнените разпуквания ще останат в тази си форма на вашето автостъкло.

Има ситуации, в които пукнатините са се увеличили по цялото стъкло. Тогава вече не ги ремонтирам, директно препоръчвам закупуването на ново такова. Трябва да знаете, че въпреки това съм направил ремонт и на много такива пукнатини, от които са тръгнали дълги цепки, но не гарантирам колко дълго ще останат здрави. Това е така, защото не се знае какво е приела като захабяване дългата цепка. Няма как да ви убедя колко много пречи влагата на този ремонт на автостъкла. Представете си химикал, който е смесен с други частици или течности. По този начин той губи своите свойства и не е вече същия.

С какви материали извършвам възстановяването и лепенето на спуканите автостъкла с лупа?

Материалите са същите, с които работя по ремонта на спуквания. Те са внос от САЩ и са произведени от фирмата Glass Mechanix, с която си сътруднича от самото начало на извършваната от мен дейност по поправка на автостъкла. Мога да гарантирам, че не използвам никакви заместители на фотополимерите, когато правя лепенето на пукнатините. Разпукването във форма на лупа въобще не трябва да бъде подценявано. И то като всичко останало, което е спукано подлежи на захабяване от влагата, а тя гарантирано ще остави частици след като се изпари. Залепете тиксо над спуканото автостъкло и се обадете да го поправим.

[button style=“enigma_btn_blue“ size=“enigma_btn_large“ btn_disable=“0″ url=“https://spukanostaklo.com/kontakti/“ ]Запазете час за ремонт още сега[/button]

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *