Лепене и възстановяване на пукнатини тип „нокът“ върху автостъкла

Уважаеми клиенти,

Позволете ми да Ви представя в по-големи детайли една често срещана пукнатина върху челните автостъкла. В тази публикация ще научите какво точно представлява тя и как вашето стъкло може да премине през процес на качествено и надеждно възстановяване. Това е пукнатината тип нокът.

Може ли да се извърши ремонт и лепене на автостъкла, когато върху тях има разпукване тип „нокът“?

Отговорът е да! Това е едно разпукване, което е тънко, като върха на нокът. Когато се появи на вашето автостъкло, то е на вид безобидно и хората го подценяват, защото е малко. В моята практика съм се убедил, че клиентите са често учудени, защо тази пукнатина не се е запазила като големина, а се е удължила под формата на дълъг лъч. Това е една наистина неприятна ситуация, която винаги предизвиква яд в мен. Защо? Причината е много проста! Пукнатината тип „нокът“ е проблем, който лесно може да бъде отстранен!

Автостъклата могат да бъдат залепени качествено и надеждно, стига пукнатините по тях да са достатъчно малки като големина. Лепенето на челни стъкла е едно от нещата, в които аз съм се специализирал!

Всеки притежател на автомобил или камион има правото да реши как да отреагира при появата на „нокът“.

Но аз съветвам никога да не се бавите, защото самото наличие на каквото и да е разпукване е гаранция за бъдещи проблеми! Бездействието няма да доведе до подобрение на автостъклото с течение на времето. Точно обратното – ако не вземете бързи мерки, то рискувате автостъклото да се напука още повече и положението да стане критично. Нека отново да напомня, че ново челно стъкло струва много повече спрямо ремонта чрез лепене на автостъкла.

Кога може да се образува пукнатина тип „нокът“?

В движение на автомобила, когато пред него се движи друго превозно средство. Тогава е възможно високата скорост да предизвика изстрелването на камъчета към вашия автомобил. Едно от тях може да предизвика този проблем.

Когато чукне камъчето, то прави един много малък център и от него в двете посоки се появяват леки пукнатини, които приличат на върха на нокът. Така поне аз ги оприличавам. Този вид спукване на автостъкла може дълго време да бъде почти незабележимо и това е главната причина хората да го пренебрегват. Но за жалост колкото повече стои, толкова повече се захабява спукания участък.

Лепенето на автостъклата е напълно възможно!

Направена навреме, тази услуга възстановява здравината на автостъклото на 100%. Това разпукване е сред тези, които когато се залепят навреме, почти не се забелязват след ремонта. Самия ремонт протича по обичайният за всички видове пукнатини начин, стига те да са все още малки.

Прави се леко пробиване в центъра на пукнатината по вашето автостъкло, като там тя започва да се пълни под налягане със специалния инжектор, с който аз работя. Всички материали и инструменти се внос от САЩ от фирмата Glass Mechanix, с които се постига качествено лепене на вашите автостъкла. След като няколко пъти се направи вакум и налягане и когато всичко е видимо нормално, тогава пукнатото място почти изчезва и се счита, че е запълнено успешно с материала.

След това протича следващия процес на ремонта и възстановяване на спуканото автостъкло, който се състои в облъчване със UV светлина, която спомага за самото втвърдяване на полимера. След това се почиства излишния полимер и се полира самото място за по-добър визуален ефект.

Има ли друг начин за лепене на автостъкла?

Много майстори ползват подръчни материали, които не са произведени за тази цел и поради това те не постигат желаните резултати. Затова е хубаво да се внимава къде ще бъде направен ремонтът. Лепенето на автостъкла е добре да се направи на по-тъмно място. Важно е специалистът да знае какво прави.

Успех от мен!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *